top of page

Xplorehealth, o la investigació biomèdica

L’ institut Can Puig està dins d’un programa educatiu europeu que ofereix recursos multimèdia interactius per apropar els alumnes a la investigació biomèdica. Aquest programa s’anomena Xplorehealth. El vam iniciar l’any passat amb una de les professores del centre i els alumnes, entre diferents temes, van decidir investigar sobre la salut mental dels adolescents. Aquest any s’ha posat en marxa aquesta investigació.


En aquest projecte hi participen varies escoles de Catalunya i cadascuna estudia el tema de la salut mental des de diferents punts de vista. El nostre institut estudia la salut mental i la relació amb l’entorn, tant sigui la contaminació, els espais verds, o el soroll i com tot això pot afectar a la salut mental. Hi ha altres instituts que estudien com, segons el model educatiu, pot afectar a la salut mental, i hi ha d’altres que estudien la salut mental i els recursos psicològics que té cadascú.

La setmana passada van venir dues investigadores del CREAL a fer una conferència als alumnes de química de 1r de Batxillerat a explicar-los la investigació que havien fet sobre la relació entre la contaminació per partícules i la velocitat d’aprenentatge dels alumnes, ja que està una mica relacionat amb la investigació que faran ells.

El 20 de maig ens reunirem tots els instituts que estem treballant en aquest projecte al Cosmocaixa per posar tots els treballs en comú.


bottom of page