top of page

Arròs i aigua

El passat 23 d’octubre es va realitzar una sortida al Delta de l’Ebre amb els alumnes de 2n d’ESO de Can Puig. La sortida, en part, es va considerar de tutoria, ja que era la primera excursió d’aquest curs. Però també es va considerar de Ciències Naturals, ja que al Delta de l’Ebre representa un ecosistema complex, que sempre es treballa quan es fa ecologia tant a 2n d’ESO com a 2n de batxillerat.

Els alumnes van realitzar dues activitats:

La primera la van fer durant el matí, titulada experiència agrícola. L’activitat va consistir en veure un audiovisual on s’explicava el conreu de l’arròs actualment i fa 50 anys. Durant l’explicació també se’ls va parlar de la planta de l’arròs, de les plagues que l’afecten, de com es combaten, etc. Després els alumnes van viure la seva pròpia experiència de com treballava un pagès de l’època, plantant l’arròs ells mateixos.

Després de dinar van fer la segona activitat, la Perxa. Els propis alumnes van ser el que van perxar, que es com s’anomena a la manera de remar en les barques amb les que els pagesos es movien pel Delta. Consisteix amb impulsar-se amb un pal que es clava a terra i així es va avançant.

A les 16:30h de la tarda ja havien finalitzat l’activitat, així que van agafar l’autobús i a les 18:30h ja estaven aquí.


bottom of page